Vreme je za prolećno uređenje dvorišta

vodeni zid
Voda u enterijeru – vodeni stubovi i zidovi
11 marta, 2018
Fontane u dvorištu
9 maja, 2018

Vreme je za prolećno uređenje dvorišta

Osim što doprinose da čitavo dvorište izgleda lepše, zelenilo i cveće, čak i na terasi, sprečavaju dolazak spoljne buke i prašine u stan ili kuću. Takođe, tokom vrelih letnjih dana ono predstavlja svojevrsnu toplotnu izolaciju. Najbolje je posaditi drveće ili šiblje, pre svega živu ogradu, jer će, naročito ako živite u blizini bučne ulice ili magistralnog puta smanjivati buku i prodor štetnih gasova u vašu oazu mira.

Saveti za uređenje dvorišta

Ne pretrpavajte prostor biljkama

Biljke i cveće čine svaki spoljni prostor lepšim, ali je tanka linija između bogate bašte i zbrke od stabljika, latica i lišća. Pružite svakoj biljci dovoljno prostora kako bi slobodno rasla, bez borbe za vodu i sunce.

Ne zanemarujte osvetljenje

Proveravajte s vremena na vreme da li rade baštenske lampe. Nekoliko manjih lampi pružiće lepše i prijatnije osvetljenje za dom, a i gosti će lakše naći ulaz.

Uklonite korov

Naravno da nije moguće ukloniti svaku divlju biljku čim se pojavi, ali nema opravdanja za dvorište zaraslo u korov. Posvetite malo vremena svake nedelje uklanjanju korova i dvorište će izgledati uredno cele godine.

Čistite stepenice

Ako ulaz u vaš dom uključuje i stepenice, potrudite se da ih redovno čistite. Zemlja, kamenčići, lišće i trava nakupe se vrlo lako na njima, pa mogu delovati vrlo neuredno.

Dajte dvorištu lični pečat

Dvorište je savršeno mesto za ispoljavanje vaše kreativne strane. Odaberite cveće, biljke i dvorišnu dekoraciju koji reprezentuju vaš stil ili se uklapaju sa unutrašnjom dekoracijom i pružite vašem domu kohezivan izgled.

Kamene saksije, žardinjere, alpinetumi od ukrasnog bilja u kombinaciji sa četinarima, lepo aranžirani dekorativni predmeti pored fontana ili cvetnjaka su samo deo ponude SZR ”Izvor Džavić” zbog kojih se mnogi odlučuju baš za nas! Kvalitet izvedenih radova i zadovoljna mušterija su nam primarni cilj, i tokom višegodišnjeg iskustva postali smo respektabilna firma za uređenje dvorišta i fontana od prirodnog kamena različitih oblika i veličina sa biljnom i svetlosnom dekoracijom. Kontaktirajte nas!